AWEK CUN TIADA PENGHUJUNGNYA

[Di harapkan jurnal kali ini menjawab persoalan semua yg bertanya kepada aku hint cane nak dapat awek, yg aku tau deme semua nak yg cun je, yg tak cun tu... aku tak nak teruskan ayat ni]



Adakah enkau betul-betul memerlukan awek cun?

Cuba duduk santai di tv, tengok iklan dan drama. Tengok setiap gadis dalam iklan tu. Pergh cun gile dowh. Pastu enkau tengok awek iklan seterusnya - Pergh lagi cun. Pastu enkau bukak drama pulak, Pergh ada lagi cun. Pastu esok enkau bukak tv lagi, pergh ade lagi cun..

Pencarian kepada awek cun tiada penghujungnya. Jika enkau mencari yg cun, jujur aku cakap enkau buang mase ajelah. Sentiasa ada lagi cun dan lebih cun, yg membuatkan enkau rase awek enkau sedia ada [yang dah cun] menjadi kurang cun.

Jadi apa yg enkau nak sebenarnya?



cant help it, my girl always awesome
Cant help it, awek aku memang best




Jadi ini ada kisah seorang lelaki. Dia sangat suke awek ni, sebab dia cun, pandai, rajin, baik dan sebagainya. Lelaki ini berusaha sehabis mati untuk dapatkan awek tu.

Sehinggalah satu masa dia berjaya, segala penat lelah terbayar. Hubungan mereka harmoni. Kadang-kadang awek dia terkentut, dia terus cium-cium macam hidu kokain ikut straw, 'wangi yang' - begitu harmoninya mereka.

Bertahun belalu pergi. Lama-kelamaan dia sedar rupanya awek dia ni kurang keyakinan, tak buleh buat keputusan. Baginya ini masalah yg dia tak buleh handle, sebab dia pun ada kelemahan yg sama - kurang keyakinan.

Akhirnya hubungan terputus dan lelaki ini terus mencari pengganti. Begitulah hidupnya sepanjang hayat melompat-lompat dari satu ke satu, atas sebab kelemahan yg dia sendiri tak nampak.



Enkau nak jadi macam tu? Jadi start kenal pasti kelemahan enkau, kenali diri enkau. Cari masa dan usaha untuk kenal-pasti kelemahan peribadi, kemudian baru cari gadis yg:

Melengkapi kelemahan enkau.


Kalau enkau pemalas, cari yg rajin. Kalau enkau jenis moody, cari yg fun happy go-lucky. Kalau enkau penakut, cari yg berani. Begitulah seterusnya...Perlu enkau tahu bahawa ke-cun-nan seseorang tu sangat menipu enkau.

Kerana gadis yg betul-betul sesuai dengan enkau tak semestinya cun, bukan itu sebenarnya yg enkau perlukan. Percayalah, bukan cun sebenarnya yg kita betul-betul perlukan, sebaliknya orang yg kutip stokin kita bila kita malas, orang happy-go-lucky yg ceriakan kita bila kita moody dan orang yg bijak bila kita bodoh.

Macamana sekalipun awek yg kurang cun akan nampak cun bila enkau dah selesa dan sayang, nampak sangat menenangkan dan melengkapi enkau. Sebab memang itulah cara semulajadi sesuatu itu terhasil.



At least carila yg sederhana cun. Kecuali kalau enkau tak kisah bangun setiap pagi dan tengok ada perempuan muke pecah gile sebelah enkau setiap pagi sepanjang hidup enkau, ikut enkau la.




.
Comments
2 Comments

2 ULASAN ANDA:

Mimosa said...

alamak....

segan dah...kui3x

jurnal murahan said...

@ mimosa: teeeeeeeeeeeettt hehe

MAHU ENKAU TAHU

My photo
Tiada yg ilmiah, berakhlak, & politik disini. Untuk men-komen, sila klik tajuk spesifik dalam Almari Jurnal. Selamat Membaca

Email enkau untuk updated-post

SERTAI GAGASAN MURAHAN: PENGIKUT PERTAMA ADALAH HANIS BIN ABD. RAZAK