HACKING


-015
Kambing yg ditangkap gambarnya masa sukeralawan Zoo negara.
aku suka sorotan matanya yg.. seksi


Google adalah enjin carian yg sangat dahsyat. Mulai harini jangan gunakan google untuk search aktiviti yg sehat, seperti 'sustainable design', 'Kisah kejayaan Dr Rozmey' dan 'iium.edu'. Sebaliknya gunakan google utk aktiviti jenayah enkau.


HAHAHAHHAHAHA


okeh mood jahat sudah meresap. let the hunt begin:


PARENT DIRECTORY


Melayari laman web melalui parent directory sangat efektif. Menjimatkan masa sebab enkau tak perlu tunggu lama untuk satu web tu load sepenuhnya grafic interface yg berat-berat. Selain itu, enkau buleh MENYELONGKAR web tersebut dengan bebas.


Walaubagaimanapun, sesetengah web ada advance security dan enkau tak buleh mencilok apa yg enkau nak. Tak kesah lah yg penting enkau try & error. Gunakan string dibawah dalam carian google & start selongkar satu-satu.


"parent directory " /appz/ -xxx -html -htm -php -shtml -opendivx -md5 -md5sums

"parent directory " DVDRip -xxx -html -htm -php -shtml -opendivx -md5 -md5sums


"parent directory " Xvid -xxx -html -htm -php -shtml -opendivx -md5 -md5sums


"parent directory " Gamez -xxx -html -htm -php -shtml -opendivx -md5 -md5sums


"parent directory " MP3 -xxx -html -htm -php -shtml -opendivx -md5 -md5sums



Enkau hanya perlu tukar perkataan selepas parent directory. Contoh:


"parent directory " siti nurhaliza mp3 -xxx -html -htm -php -shtml -opendivx -md5 -md5sums


Selain itu enkau buleh guna cara ini:


?intitle:index.of? mp3 siti nurhaliza


Ini bergantung kepada berapa banyak web yg mudah diceroboh yg membekalkan lagu siti. Maknanya, kalau Siti nurhaliza sangat popular peringkat antarabangsa, enkau mudah jumpa lagu siti di banyak web, ini meningkatkan kebarangkalian jumlah web ceroboh-able.


Kalau enkau ada Internet Download Manager, itu lagi bagus. Gunakan function site grabber dalam tu. Untuk pengetahuan enkau, aku sudah berjaya men-download 1000 lagu Jazz dan 1500 blues dari pelbagai artis. Jarang aku bersikap tamak begini


NAK MASUK JUGAK WEB YG DI BLOCK OLEH ADMINISTRATOR


Ni teknik yg enkau guna bila enkau nak pakai facebook tapi office enkau block address ke facebook, tanak enkau mengulat. Dekat web ni dia ajar macam mana, agak bosan tutorial dia. Tapi kalau enkau ketagih facebook sangat aku rasa enkau sanggup je study


http://www.zensur.freerk.com/


MELAJUKAN INTERNET


Aku da gunakan ni lama. Memang best. Ikut arahan ni:


1] download free application ni: www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe
2] Kalau enkau window 7, right click dan run as administrator
3] Enkau wajib back-up setting asal sekarang. Pegi File > Backup current setting
4] Kat slider tu set max
5] Set General setting > bawah sekali > optimal
6] Set advance setting > bawah sekali > optimal
7] Set Preference > maximum latency 900. Enkau buleh add webpage mane yg enkau nak surf laju. Sangat typical kali enkau add facebook.
8] Bawah sekali > apply changes.
9] Pc enkau reboot automatik


Pastikan dekat General setting > bawah slider > MTU tak lebih dari 1500. lebih pada ni tak jadi efektif apa-apa.


Chek jugak kat modem setting enkau. Contoh untuk celcom enkau pakai Huawei, set configuration to max number yg ada. Kalau line terputus, enkau perlu set lain sebab dia akan auto-revert ke yg asal.



hacking technique aku post lagi kalau ramai request. Ilmu jenayah yg ada tu sebar-sebarkan lah kat kawan-kawan laen, jangan kemut makan sorang


KEBENCIAN

-1394
sunrise & sunset, mendamaikan hati semua



Katakan suatu hari, enkau berjalan riang ria bersama-sama dengan tabung ayam enkau. Enkau peluk tabung ayam enkau, jalan-jalan sambil menyanyi lagu teletubbies. Tiba-tiba, aku datang.



Aku lempang muke enkau, double pipi kiri kanan. Pastu aku ketawa puas. Tak cukup dengan tu, aku amik tabung ayam enkau, aku pecahkan, amik duit enkau. Nak sakitkan ati enkau lagi, duit tu bukan aku buat shopping, tapi aku koyak sehelai-sehelai depan mata enkau.


Sekarang enkau benci aku kan? Kalau enkau berhati murni, esok luse enkau maafkan aku. Tapi kalau enkau tak cukup seri murni, macam mana? Hari-hari enkau menyimpan dendam macam mana nak buat aku beli tabung ayam dan enkau nak pecahkan balik.


Selagi ada kasih sayang, selagi tu ada benci. Selagi ada benci, enkau tak kan dapat KETENANGAN. Benci pada objek, sikap, masa lampau, nasib dan sebagainya. Semua ini menghalang enkau untuk tidur dengan nyenyak, berfikir dengan waras, bekerja dengan berhasil dan hidup di masa sekarang.


Benci datang silih berganti, dengan alasan-alasan yg sangat kukuh untuk enkau terus benci. Akhirnya kita sedar benci hanya perasaan yg membesar dalam hati. Kebencian berpunca dalam diri kita, sebab ia bermula dari dalam diri kita sendiri. Maka,


Kebencian mesti di atasi dari dalam. Barulah segala yg datang silih ganti tak menyakitkan kita.


MENGUASAI KEBENCIAN SENDIRI


Hanya masa yg dapat memahami kasih sayang. Begitu juga kebencian, hanya masa yg dapat ubati kebencian. Selagi kebencian ada dalam memori enkau, selagi itu kebencian menghantui enkau, sampailah enkau lupa dan tak amik peduli tentang kebencian itu lagi.


Jadi, setiap kali benda celaka terjadi, kita WAJIB me-respon dengan MENGABAIKAN kebencian itu.


Mission kita adalah untuk mengabaikan kebencian itu supaya ia tak bersarang dalam kepala kita dan lupus dengan kuasa masa. Teknik MELUPAKAN KEBANGSATAN YG TELAH BERLAKU adalah:


Pengaitan :

Kaitkan kebencian enkau itu dengan benda-benda yg enkau suka supaya enkau terus memikirkan apa yg enkau suka



Pengaitan perlukan praktis supaya ia menjadi habit automatik enkau. Contoh, aku sangat benci teringatkan Bapok yg tergedik-gedik dekat cafe konon nak cari perhatian orang.

Jadi setiap hari aku perlu praktis 5 minit, kaitkan bapok dengan wardina safiyyah. Supaya, elok-elok aku teringat benci bapok, terus aku seronok dengan ke-CUN-an wardina sebelum dia bersalin.



Reminder :

Reminder memerlukan ayat-ayat yg buat enkau terINSPIRASI. Sebelum enkau cari ayat inspirasi yg betul-betul kick-ass dengan enkau, cari dulu perbuatan yg AUTOMATIK akan ingatkan enkau kepada ayat inspirasi tu.



Selalunya kebencian enkau menyerang bila motivasi enkau lemah, sebelum tidur, sebelum buat keputusan dan sebagainya. Gunakan disaat itu. Contoh yg aku guna adalah, elok-elok nak teringat kegampangan tu, aku terus gengam tangan kuat-kuat (perbuatan yg akan AUTOMATIK-kan aku ingat kepada janji aku) :


"I do not dwell in the past.
The past can not be relived, good or bad"


Sibukkan diri :

Abaikan serangan kebencian dalam diri enkau dengan FOKUS apa yg berlaku di sekeliling enkau. Ini sangat berkesan bila enkau gunakan semua deria mendengar, menghidu, dan merasa (kulit) enkau. Contoh:



Sementara terlelap tidur, lupakan dengan fokus dan hayati BETUL-BETUL bunyi kipas, cengkerik, suasana sejuk etc. Gunakan semua deria enkau untuk fikir dan alami benda lain. JANGAN layan kebencian enkau tu. lama-lama enkau penat dan terlena.


Tukar kepada Motivasi :

Gunakan kebencian enkau supaya ia memberi hasil kepada enkau. Kalau enkau bencikan kebodohan enkau dalam pelajaran, bina benci meluap-luap untuk enkau lagi bersemangat untuk terus belajar.



Dulu aku penah kena halau dengan cikgu sains keluar dari kelas. Dendam dengan dia, aku tak masuk kelas dia ponteng sampai PMR. Tapi dalam masa yg sama aku study gila-gila sebab nak buktikan dekat dia, dan telah pun terbukti. Lepas amik result PMR, aku terserempak dan hanya pandang sinis dia dengan ekor mata.


Best gile saat itu.


Luahkan kebencian :

Kadang-kadang semua tu tak berhasil, sebab kebencian tu sangat besar dalam diri enkau. Jadi enkau wajib buang semua tu untuk SEMENTARA waktu. Be creative, contoh:



1 Naik moto, bawak laju-laju dan jerit puas-puas. Takde sape notice enkau tengah menjerit pun.

2 Tumbuk apa yg patut. Paling praktikal, gunakan dinding dan muke mamat yg enkau nampak macam bapok

3 Keluar joging. Semakin perasaan tu meruntun, lagi laju enkau lari. Lagi benci, lari laju lagi. Sangat berkesan, ini aku sangat recommend

4 Yg terbaik, pergilah SURAU. Semua ketenangan ada di situ.







Akhirnya, enkau sedar yg kebencian hanyalah pertarungan dalam kepala enkau sendiri. Kebencian tu pasti, jangan lari dari kebencian. Sebaliknya, cari jalan macam mana nak atasi dan uruskan kebencian yg sedang ADA dalam diri enkau.




[aku selalu nak buat lagu yg simple tapi kick-ass macam coldplay, tapi.. aishh susah rupanya..]


AKU SEKSI GILE

-1870
Ultraman dan raksasa beraksi


'Aku seksi' mudah diinterpretasikan sebagai tarikan berahi enkau terhadap sesuatu. Seksi bukan merujuk kepada manusia sahaja, malah merangkumi objek. Contoh, Boxer color pink, gitar akustik, dan kereta ferrari. Lebih menarik, lelaki dan wanita memandang seksi dari sudut berbeza.


Enkau aku turunkan 'THE ULTIMATE MOMENTS OF SEXINESS'


Untuk lebih berkesan, jalankan teknik seksi enkau dengan perlahan-lahan macam slow motion, buat clear eye contact dengan mangsa enkau & ketap bibir bawah enkau.




BILAKAH MASA KELAKIANKU SEKSI?


Time pakai deodorant : Ramai lelaki malu dengan ketiak sendiri. Depan member-member pun segan nak pakai deodorant, pakai boxer jalan kehulu-hilir tak malu plak. Tahukah enkau perempuan & bapok-bapok sangat teruja memandang enkau pakai deodorant?


Mulakan ketiak kanan dulu, ini kerana ketiak kanan lebih intoxicated. Angkat dan rest-kan tapak tangan di kepala. Pandang audience enkau dan ratakan deodorant di sana. Stroke 3 kali perlahan-lahan sambil ketap bibir bawah enkau. [Dammit im getting turn on already!] Jangan gunakan deodorant yg spray, tak kick godaan enkau nanti.


Time lepas joging : Lelaki suka tengok perempuan joging, sebab gegaran yg terhasil dan kecintaan lelaki terhadap kesehatan tubuh. Tetapi, perempuan sangat suka tengok lelaki LEPAS joging. Ini sangat menarik kerana enkau nampak SANGAT maskulin. Untuk mengelakkan trick enkau gagal, guna deodorant sebelum joging, jadi bila berpeluh enkau tak berbau lembu.


Puncak keseksian enkau terletak bila enkau selepas joging, enkau bukak baju. Tempoh 3 saat enkau bukak baju tu SANGAT seksi. Jadi, gandakan 3 saat tu kepada 13 saat dengan, 5 saat untuk perah peluh dibaju enkau sebelum bukak dan 5 saat gosok badan enkau sendiri konon nak lap peluh.


Again, ketap bibir bawah enkau dan slow-motionkan semasa itu.


Time menggaru betis : Kenakan seluar panjang, selak sikit kaki seluar enkau & garu betis. Even mak cik cleaner pun akan berhenti menyapu terlopong pandang enkau. Teknik ini paling cemerlang dengan orang yg berbulu kaki lebat. Jika enkau tiada bulu kaki, JANGAN lakukan teknik ini. Ini hanya memalukan diri enkau.


Untuk meng-awesome-kan lagi teknik ni, enkau hanya perlu menggaru dada enkau dan betis SERENTAK. Tapi tak perlu selak baju untuk tunjuk dada enkau masa menggaru serentak itu, enkau akan nampak murahan.


Time enkau cakap 'hai awak' : Tahukah enkau tone suare enkau semasa menyapa gadis-gadis adalah sangat seksi? Kaji dan salin tone suara jalaluddin hassan. Kalau halkum enkau kecik & kemut masuk dalam, jangan gunakan tone suare enkau sebab suare enkau tak cukup 'bass'.


Datang kepada gadis dari belakang. Tangan kanan dalam poket, kiri lepaskan. Apply tone suare jalaluddin hassan enkau. Lancarkan 'hai awak'. Gadis akan tersentak, macho gile suare, dan berpusing ingin tahu, 'WOW MR. AWESOME!'




Gunakan ilmu ini untuk kebaikan semua [Tipu, Gunakan situasi-situasi ini untuk kepentingan peribadi enkau]




SAYA MAHU GADIS IDAMAN SAYA 2

-026
Aku yg berpura-pura sayangkan haiwan. 


*Atas request enkau, aku topup sikit lagi pasal ni. Niat aku cuma nak bantu semua saudara-saudara lelakiku untuk fight sama rata & capai kebahagiaan masing-masing. Gunakan ilmu untuk cari ketenangan dalam hidup enkau, bukan rosakkan diri enkau dengan jadi kasanova.





THE CONFIDENCE & EYE CONTACT


Eye contact sangat menyerlahkan keyakinan dan ke-kacakan enkau. Sebab tu pelukis potrait, last sekali dia akan touch-up mata, sebab mata sangat menghidupkan / mematikan lukisan itu. Aku tunjuk kat enkau macam mana eye contact buleh buat semua orang pun selesa dengan enkau.


Untuk Confidence: Enkau tau enkau kuasai siapapun depan enkau bila - eye contact dengan dia dia kalah, tak tahan lawan tenung mata enkau masa cakap.


Orang pertama yg enkau kena lawan adalah, DIRI ENKAU SENDIRI. Sebenarnya semua orang sangat takut dan malu dengan diri sendiri. Enkau tak percaya? pegi tengok muke enkau dekat cermin. Mula-mula enkau rase enkau hensem.

SELEPAS 10 minit, enkau fikir, eh rupanya macam ni diri aku. Kemudian enkau ingat kesalahan/ kegagalan/ kekecewaan dulu. Enkau rase bangsat gile, macam mana sekali enkau motivate diri enkau pun enkau susah nak maafkan diri enkau tentang semua, nak keluar dari diri enkau jadi orang lain.



STOP IT!


Belajar MAAFKAN diri enkau. Baru enkau buleh tengok diri enkau dengan tenang. Baru enkau mampu maafkan orang lain sebenar-benar maaf. Baru engkau yakin dengan diri enkau. Yg akhirnya baru enkau sedar kita manusia semua sama sahaja, tak lebih tak kurang, semua suck dalam ke-suck-kan masing-masing. Bila dah dapat tu baru pandangan enkau yakin & matang.


Untuk nampak kacak gile sial : Saiz anak mata yg itam masa borak menentukan kekacakan enkau. Cube enkau study foto sorotan mata macam denzel washington, tom cruise. Semua anak mata deme besar. Otak kita akan perceive bende tu sebagai cantik & mempesona.


Untuk membesarkan anak mata, tengok objek yg enkau suka. Macam 3gp, awek cun dan sebagainya. Masa excited, anak mata enkau sangat membesar. Jadi bila enkau eye contact, cari bahagian kat muka dia yg enkau suka. Kalau enkau suka lubang hidung, fokus dekat lubang hidung dia. Benarkan asyik keindahan enkau tu melarat ke hati enkau, automatik mate enkau besar dan enkau nampak awesome.


Mulakan 'eye attack' selepas 20 minit lebih kurang masa borak. Kalau enkau start awal, dia assume enkau pelik, 'tengok-tengok ape gitu, jeling bontot aku a tu, henci!'.

Buatkan masing-masing selesa dengan lawak-lawak enkau SEBELUM eye contact. Fahami betul-betul, buat eye contact, BUKAN muka manja. Kalau enkau bikin muka manja, awek tu dan aku rase nak tumbuk enkau.



Kalau enkau benci dia, enkau bayangkan dia jongang.




THE TALK


Masa duduk : Masa duduk jangan bersandar sambil bercakap. Enkau nampak tak berdikari dan sambil lewa. Duduk tegak, be confident.


Masa berdiri : Berdiri jangan masuk tangan dalam poket kecuali masa berjalan. Borak tangan dalam poket tanda enkau ada agenda / nervous. Ingat, perempuan menilai body language secara intuitive.

Masa mula approach, jangan menghadap bahu enkau direct ke-arah dia. Berdiri menghadap ke lain seolah-olah enkau nak blah bila-bila masa aje. Itu penting supaya dia tak rase nak kena layan enkau lama, maka dia selesa dengan borak awal sebab enkau tak ancam dia.



Fokus : Perempuan nak difahami. Mendengar untuk faham, bukan untuk reply, macam aku cakap sebelum ni. Mula-mula enkau kena banyak cakap sikit sebab normally mula-mula siapa pun akan bersikap dingin. Buat lawak bodoh enkau bagi dia selesa. Bila dia dah selesa dengan enkau, hala borak enkau tentang tau lebih lanjut tentang diri dia.


semua orang paling suka bercerita tentang diri sendiri. Bagi dia bercakap tentang diri dia, fokus & faham siapa orang yg enkau tengah mengatal sekarang. Jangan kantoi jeling kat awek lain. Fokus. Masa dengar, pikir macam mana nak reply dalam bentuk KELAKAR. Ingat, mission enkau nak kuasai emosi dia, bukan excited cerita tentang diri enkau.


Talk nonsense : Jadikan diri enkau escape zone untuk semua orang melepaskan stress. Enkau wajib jadi FUN FACTORY. Jangan cakap bab kerja, isu semasa, sebab semua orang stress tentang benda-benda tu. Jangan tunjuk enkau educated borak pasal science / pelajaran. Enkau nampak show-off walaupun enkau jujur & ikhlas.


Borak merapu tentang apa sahaja. Asalkan LAWAK dan mencetus PERASAAN.


Adab memuji : Jadi lelaki yg berterus-terang. Kalau enkau suka, cakap TANPA peduli apa kejadah pun reply dia. Kalau enkau suka tengok mulut dia senget-senget masa cakap, cakap terus time tu jugak [tanpa harap respon positif] & TERUSKAN perbualan. Itu tanda enkau berkarisma & jujur, bukan menjilat bontot.


Kalau enkau puji tapi dia respon tak menghargai pujian enkau, tarik balik pujian dan berlaku normal. Ingat, jangan terasa dengan ujian-ujian perempuan, Enkau yg kuasai emosi enkau, bukan dia. Kalau enkau tak suka pendapat dia, cakap tak suka, jangan belit-belit. Enkau wajib yakin dengan diri enkau, bukan lalang. Tapi pada masa yg sama, lapik dari dalam dengan KELAKAR & RELAX, contoh:


Perempuan : Saya suke gile shopping. shopping best bla bla bla.... [membebel]. awak suka tak?

Lelaki : Saya tak minat sangat la, rasa macam buang duit pulak beli banyak-banyak. [Lapik dengan pandangan positif enkau yg benar] Tapi saya suke je jalan-jalan dengan kaki shopping sebab deme banyak tau kedai yang bagus-bagus.


Jangan terhegeh-hegeh : Mula-mula enkau bagi dia seronok dengan enkau. Katakan bila masing-masing dah selesa, tiba-tiba mencelah mamat mane ntah ajak pompuan tu borak. Jangan desperate nak kick mamat tu. Dengan tenang biarkan perempuan tu dengan lelaki tu.


Perempuan tu akan cari enkau sebab enkau best, dia dah seronok dan selesa dengan enkau SEBELUM itu lagi. Enkau blah perlahan-perlahan dan pergi tempat lain. Biar perempuan tu cari enkau samada japgi atau esok lusa. Kalau dia tak cari, lantak dia, cari orang lain. Ingat, enkau yg kuasai emosi enkau, bukan perempuan tu.


Ini bukan maruah, ini bukan ego. Enkau mahu dia tahu yg MEN ARE ABUNDANCE, BUT GOOD MAN HARD TO FIND.


Group approach : Kalau perempuan tu duduk dalam group, cari siapa yg dominan dalam group dan ABAIKAN perempuan tu. Mission enkau adalah menjadi pusat tarikan. Masuk group tu dan buat lawak senario. Bagi deme semua suke dekat enkau, be friendly. Kalau ada lelaki dalam group tu, TEKEL LELAKI TU DAHULU.


Jadilah CENTER OF ATTRACTION dalam group tu. Kalau perempuan tu respon, layan lebih kurang. Bila semua dah selesa, cari alasan bijak untuk drag perempuan tu keluar dari group. Jangan, jangan, jangan, lompat masuk lepas tu terus enkau nak ayat perempuan tu. Itu yakin mengelabah ayam namanya.


Mintak phone number : Jangan nak mengatal 'awak mintak nombo telefon' kecuali kalau enkau dia BETUL-BETUL positif. Perempuan yg awesome selalunya dari kecik telah dilatih dalam tak sedar untuk reject jantan-jantan yg tak abis-abis datang approach dia. Fokus dekat perbualan lawak enkau dulu. Bina keserasian dan buktikan dekat dia enkau best. Bila nak abis, buat cani:


"Tapi cane ek, lepas ni cane nak gelak-gelak macam ni dengan awak lagi?"


Kalau enkau best [betul-betul selesa dengan enkau], dia bagi nombo fon. Kalau kurang, bagi emel. Kalau tak best, 'jumpe lagi eh. daaaa'. Jangan kecewa. Ingat, enkau kuasai emosi enkau, bukan perempuan tu. Belaku normal, jangan tunjuk sebarang respon negatif/ kecewa bila dia cakap macam tu. Fokus dekat analisis silap enkau dan fikir macam mana nak improve public relationship enkau.


Tinggalkan kenangan : Ini aku SANGAT SANGAT tekankan. Kenangan akan jadi reason yg kuat untuk dia stay dengan enkau, walaupun perangai enkau da tukar jadi macam gampang.

Semua orang pun macam tu, dengan orang yg kita close kita selalu ada kenangan indah dengan dia. Mission enkau adalah untuk jadi penting dan BERMAKNA, supaya enkau special. Sebelum blah, tinggalkan kenangan dalam bentuk:



Objek: Contoh, amik apa saja benda batu ke ape ke "awak, tengok batu ni. Segala positive energy dari gelak happy kita tadi saya simpan dalam batu ni, now keep it"

Yg tak nampak : Bantu dia untuk kenal pasti apa yg menarik pada diri dia yg dia TAK TAHU lagi. Contoh, potensi dia dalam benda/minat baru, gaya termenung dia yg menarik, teknik curi-curi korek hidung dia etc

Aktiviti : Buat sesuatu yg unik & memorable. Contoh, menyanyi tengah padang, tengok sunset, main game yg dia tak pernah main etc.

takde yg pelik atau beria di situ, jangan kontrol macho manjang, bapok je suke lelaki macho gitu. Tapi, kenangan best aktiviti gila-gila dengan enkau, itu yg buat enkau unik & special.





YANG PALING UTAMA


SAYANGI DIRI ENKAU : Kerana perempuan enkau frust, marah, kecewa. Jangan kerana perempuan enkau jadi bapok. Dengan kawan-kawan bukan main samseng. Jangan takut semua bentak kecewa perempuan. Enkau wajib tahu bezakan marah kecewa tu UJIAN perempuan atau betul-betul.

Perempuan akan sentiasa, SENTIASA, bagi ujian-ujian ntahape ape kat enkau. Merajuk la, moody la, tetiba marah, tetiba sensitif. Bila kita tanya kenapa, jangan terkejut, dia sendiri pun tak tahu.



Maka, keraskan tengkuk enkau. Bukan degil, tapi tau macam mana nak uruskan tanggugjawab enkau - perempuan enkau sendiri. Jangan tehegeh-hegeh minta maap bende yg tak perlu. Enkau lelaki, enkau wajib dominan dalam hubungan enkau. Kalau dia sudah terang tak kan berminat dengan enkau, BLAH. Cari lain. Jangan buang masa enkau sedih-sedih macam bapok. Jadilah REALISTIK. Kalau enkau stay, enkau jadi si-lembik yg needy. Aku PASTI itu bukan diri enkau yg enkau nak.




[JANGAN LUPA MINTAK RESTU ILAHI]






until then.. LET THE QUEST BEGIN..





SAYA MAHU GADIS IDAMAN SAYA

Aku banyak terima request untuk tulis bab ni. Jadi aku tulis untuk kongsi apa yg aku tahu. Gunakan ilmu untuk cari kebahagiaan enkau, bukan untuk jadi Kasanova. Ok Kita mula dari foundation sampai ke detail.


PSYCHOLOGY ENKAU SENDIRI


Wajib enkau faham bahawa musuh enkau adalah diri enkau sendiri. Bukan kelemahan fizikal enkau, keburukan wajah enkau, ke-tonggek-kan bontot enkau atau sifat negatif enkau. Kepala otak enkau akan cube matikan semangat enkau untuk mencuba & berjaya. Sekarang aku nak enkau baca, faham, dan tanam dalam kepala-otak enkau PERJANJIAN DENGAN DIRI ENKAU ini:


NO girl out of my league
Aku TAK hidup dalam kenangan pahit yg lalu
Aku TAK bagi alasan terhadap keinginan aku sebagai lelaki.
Aku harungi dunia TANPA rasa menyesal.
Aku mahu BAHAGIAKAN perempuan yg aku nak.
Aku TAK merayu kepada perempuan sebab deme nampak tu TAK menarik
Setiap rejection bukan kenangan pahit, tapi pelajaran BARU tentang relationship.


Pertarungan terhebat bukan usaha gila-babi untuk berjaya, tetapi untuk terus menerus mampu mara ke depan. Untuk terus mara, buang semua pikiran sampah dalam kepala enkau, aku tak hensem, aku nervous, aku tak kelakar, awek aku buang aku, aku bla bla...


LANGKAH PERTAMA : EMOTION CONTROL


Belajar untuk menguasai emosi enkau sendiri. Ini sangat fundamental untuk semua benda. Jangan benarkan orang lain kuasai emosi enkau. Kalau kena reject enkau down, meseg tak reply enkau marah etc. Emosi yg lemah buat enkau jadi SI LEMBIK.

Keputusan perempuan untuk pilih enkau terletak pada emosinya. Jadi enkau wajib kuasai emosinya. Tapi, JANGAN HARAP enkau dapat kuasai emosi perempuan tu kalau enkau sendiri tak dapat kuasai emosi enkau. Aku ulang:



JANGAN HARAP ENKAU DAPAT KUASAI PEREMPUAN ITU KALAU ENKAU SENDIRI TAK DAPAT KUASAI EMOSI ENKAU


Bila enkau dah kuasai emosi perempuan tu, dia milik enkau. Tak kiralah enkau tak hensem ke, boroi ke, jahat ke, ade HIV ke, perempuan tak peduli semua tu. Kalau kita tanya, dia akan jawab "entah, sebab aku dah sayang". Perempuan akan letak logic preference seperti mesti hensem, mesti kaya, mesti bla bla. Jangan peduli semua tu, itu semua otak logiknya yg bercakap. Hakikatnya kalau dia dah sayang dia tak peduli semua tu. Sebab perempuan bertindak berdasarkan EMOSI, bukan LOGIK.




LANGKAH KEDUA : TAHU APA YG ENKAU MAHU


Untuk itu enkau wajib faham diri enkau sendiri. Amik masa pandang cermin dan tengok diri enkau sendiri. Terima diri enkau. Tanya mamat depan cermin tu apa yg dia nak, faham kelebihan keburukan dia. Bukan pompuan cantik,pandai etc yg enkau nak, tapi ciri-ciri yg melengkapi kelemahan & memaksimumkan kelebihan enkau.


Contoh, kalau enkau dah faham yg enkau tu pemalas, enkau kena cari perempuan rajin. Buat list yg jujur tentang perempuan macam mana yg enkau nak. Ini penting supaya enkau tak buang masa sampai 4-5 kali putus baru jumpa perempuan yg betul-betul masuk dengan jiwa enkau. Soal cantik ke tak tu, nanti bila enkau da suka, automatik dia akan terus nampak cantik.


-1479
taman tasik titiwangsa, night walk




LANGKAH KETIGA : THE CHARACTER


Asas flow :
TERIMA DIRI ENKAU SEADANYA > CONFIDENCE > LEADING
> BE THE MAN = EMOTIONAL PARTNERSHIP


CONFIDENCE : Untuk dapat keyakinan enkau kena lalui beberapa step dahulu. Detail aku huraikan dalam post lain [kalau ramai request]. Bermula dari asas:


Kenal pasti kelemahan / kesilapan lampau enkau > maafkan diri sendiri > Terima diri sendiri seadanya > Percaya dengan apa yg ada pada diri enkau > Mahu berubah > Confident.


LEADERSHIP : Perempuan nak lelaki yg memimpin, yg mampu buat keputusan. Enkau mesti tenang, enkau mesti matang. Memimpin bukan men-kontrol. Enkau nak dia paham yg "awak ada saya dalam dunia yg chaos ni"


BE THE MAN : Di sini bukan bermaksud berlagak macho, aku kuat tough, aku best power dekat bla bla. Tapi character maskulin enkau. Contoh, [perbandingan sikap lelaki vs wanita] perlu dilindung vs memberi perlindungan, bercakap vs mendengar, tenang vs emo, penyelesaian umum vs penyelesaian terperinci etc. Bila dah sampai level ni, enkau tau enkau sudah berada dalam deep relationship.


EMOTIONAL PARTNERSHIP : Ini adalah bila enkau dan dia SALING memerlukan. Kalau enkau takde dia bosan, Kalau dia tak buleh buat keputusan dia cari enkau, etc. Jangan gatal nak 'awak, sy suke awak' sebelum enkau berdua dalam emotional partnership. Enkau akan di-reject.




LANGKAH KE-EMPAT : THE TALK


Syurga lelaki terletak pada visual dan pengalaman fizikal [Adventure activity]. Syurga perempuan terletak pada kata-kata dan sentuhan. Di mata lelaki kata-kata tu bende remeh, padahal benda yg remeh/kecil bagi lelaki adalah BESAR bagi perempuan. Contohnya kentut, style berpakaian, trim misai etc.


Kenapa perempuan suka baca novel & tengok cerita Korea? Laki pulak menyampah mengantok tengok cerita Korea termasuk aku? Sebab cerita Korea sangat merangsang emosi-emosi asas: sedih, gembira, kenangan, marah etc. Jadi, mission enkau semasa borak dengan dia adalah untuk menguasai emosinya jadi Happy, Sedih, Marah dan BUKAN mengantuk.


Kawal hala tuju emosinya : Enkau mesti bercerita dengan cara yg betul. Contoh, "aku rasa sedih laa.." itu aje? aku tak rase sedih pun.


" sangup dia buat macam tu dekat mak dia" [muke enkau marah]
" tolak mak dia sampai jatuh terduduk.. menitik air mata mak tu bila ingat, inilah anak yg aku jaga dari kecik, macam ni buat kat aku.. "
" sy dah tak dapat tahan tengok, sakit ati nak jernih dah mata ni sedih sangat! ..." [enkau tunduk sayu]
Perempuan : "dah-dah saya da tak tahan dengar cerita awak, jom la have fun kat tempat laen, sy belanje ok"


Nampak? Macam tu caranya. Study rosham nor macam mana dia berlakon & kuasai penonton dia.


Jadilah seorang yg selesa dan kelakar : Jangan borak benda yg logik. Contoh, pasal kerja, pasal cuaca, etc. Fokuskan dekat lawak bodoh enkau. Semua orang pun nak seronok dan terhibur. Kalau enkau jenis tak kelakar, kawan dengan orang yg kelakar. Dia akan bentuk attitude tu dekat enkau.


Mendengar untuk FAHAM, bukan me-reply : Kalau dengan lelaki, enkau ready untuk reply. Sebab lelaki logik, dia akan cari solution, jadi enkau perlu reply. Perempuan emotion, die nak enkau RASA dan alami, jadi enkau wajib faham apa yg dia rasa.


Keyakinan : Keyakinan itu sexy. terima kenyataan tu. Keyakinan senang nampak dekat eye contact dan ketenangan, terus terang enkau bila bercakap. Detail untuk ini aku post lain kalau ramai request.


Faham body language: Contoh, tengah borak tengok kaki dia. Kalau menghala BUKAN ke arah enkau (menghala ke luar) itu maknenya dia bersedia untuk blah [Borak dengan enkau tak best].


Selesa dengan diri enkau : Perempuan sangat peka dengan fake body language. Kalau enkau merisau tentang respon negatif dia masa enkau borak, enkau GAGAL. Kalau enkau curi-curi jeling bontot dia masa enkau borak, enkau GAGAL. Kalau enkau nervous, tak yakin, tak mampu tengok mata dia, enkau GAGAL.




Isi untuk THE TALK dan advice yg lain sangat banyak. Aku akan terus tulis lagi kalau ramai request. Until then,




LET THE QUEST BEGIN....HAHAHAHA





YA! KAMI MAHU JADI TOUGH!

Umumnye terdapat 3 jenis tough:

1] Tough macam Arnold Susahnakeja



Byk kelemahan tough begini. Antaranya, muscle mengelebeh bila usia tua, keras tapi tak fleksible, kuat tapi tak pantas, tegap tapi lari pancit. Enkau perlu beli supplement muscle builder yg mahal, koleksi T-shirt abang tough, dan dada besar jadi man-boobs.

2] Tough macam Bapok



Tough begini tak memerlukan enkau kerja keras. Enkau hanya perlu berpakaian ketat dengan color yg striking, dan senteng. Kenakan skirt super-senteng, T-shirt ketat dan kasut tumit tinggi. Maka bahagian badan enkau yg terdedah akan nampak tough, sebab pemandang normalnya akan membandingkan enkau dengan tubuh wanita sebenar. Maka, automatik ke-maskulin-an enkau nampak menyerlah. Auww!

3] Tough macam Bruce Lee



Tough macam ni yg akan aku bincangkan di sini. Formula asas untuk Tough macam Bruce Lee agak kompleks tetapi scientifically proven. iaitu:


Y = MX+C

M - joging
x - joging lagi
C - workout
Y - tough macam Bruce lee


brucelee1
Perbezaan fizikal yg jelas untuk jenis-jenis tough.
Jangan tenung putingnya lama-lama




VARIABLE M

Mission enkau yg pertama adalah menghilangkan Fat yg tak perlu di badan enkau. Bukan terus lompat main dumble. Ok, sila pegang sisi perut masing-masing. Buleh dipegang? kalau buleh dipegang seketul gitu, itulah excessive fat enkau. Untuk itu enkau wajib joging, tambah-tambah kalau enkau selak celah lemak enkau tu siap lembap dan berlumut. Tip-tip joging aku huraikan disini:

Joging diwaktu pagi/ selepas bangun tido: Waktu tidur organ enkau akan merembeskan hormon yg akan hentikan pengambilan tenaga dari makanan dalam perut enkau. Jadi, bila enkau joging selepas bangun tido, tenaga yg digunakan diambil dari pembakaran fat di badan.

Kalau enkau joging petang, tenaga yg digunakan diambil dari makanan tengah hari tadi, justeru lemak enkau tak dibakar. Jadi, tidur sebentar sejam atau 1/2 jam sebelum joging.

Air : Minum air kosong segelas 2 sebelum lari. Ini membantu stamina enkau untuk tahan lebih lama [bukan] di ranjang.

Warm-up: Lari manja 1-3 minit kemudian stretching. Abis joging, jalan manja 1-3 minit untuk cooling-down kemudian stretching.

Consistency: Rahsia consistency adalah peningkatan perlahan-perlahan. Mulakan minggu pertama berlari tanpa henti selama 5 minit. Mingu ke-2 selama 10 minit dan seterusnya. Selalu terjadi bila hari pertama enkau dah balun 30 minit non-stop. Hari ke-2 enkau dah malas sebab muscle kaki enkau sakit. Ingat, jangan terlampau tegas dengan muscle enkau, beri ruang untuk dia membesar kuat dengan selamat.

Gunakan hujung tapak kaki : bila enkau nak land kaki tu, gunakan bahagian hujung tapak, bukan land rata atau tumit dulu. Pakai kasut jogig khas, bukan pallas-jazz. landing & kasut yg betul sangat penting supaya bila tua nanti enkau tak sakit kaki.

Bernafas melalui hidung : Jangan bernafas keluar atau keluar-masuk dengan mulut, nanti enkau cepat dahaga. Trim bulu hidung yg lebih-lebih tu sebelum joging. Masa enkau lari, enkau bernafas dengan kuat, maka bulu hidung enkau yg tak di-trim akan terkeluar. Orang akan ingat misai enkau bersambung sekali dengan bulu hidung. Sangat geli begitu.

Psycology : Musuh enkau yg paling celaka masa joging adalah kepala otak enkau sendiri. Kuatkan semangat enkau untuk terus lari dan letak minda enkau di tempat lain. Contoh, hayati alam sekeliling, tengok awek balik kelas, layan lagu dalam kepala enkau atau berangan enkau dah tough. Kalau tak, enkau asyik pikirkan penatnya...semputnya..., padehal muscle kaki & jantung enkau buleh pergi lagi.

Jangan pandang cermin & timbang berat badan : Tabiat begini hanya melumpuhkan semangat enkau. Enkau cuma tahu yg enkau dah janji "aku janji aku mesti lari setiap hari" dan pegang janji enkau tu. Enkau hanya tahu enkau kurus nanti bila orang lain yg bagi tahu "eh, enkau da kurus la sekarang".


brucelee70
Mission enkau adalah menguatkan otot enkau, bukan membesarkan otot enkau.
Tengok macam badan abang ipar aku ni


VARIABLE X


Selalunya enkau akan mengelabah ayam untuk cepat tough, lalu enkau terus main dumble atau work-out SEBELUM lebihan lemak enkau dikikis sepenuhnya. Akibatnya, lemak enkau tu jadi keras dan susah nak hilang walaupun enkau joging gila-gila. Jadi, fokus dekat menghilangkan lemak DAHULU. Jangan terlibat dengan work-out berat kecuali kalau enkau dah kurus.

Untuk orang yg gemok, lari berperingkat-peringkat lebih dari orang kurang gemok. Jangan push sangat lari sebab kaki enkau kurang kuat untuk tampung berat badan enkau yg gedabak tu masa berlari. Biarkan otot kaki enkau tumbuh kuat perlahan-lahan.

JANGAN niat joging untuk kurus.Enkau wajib memandang joging sebagai RUTIN HARIAN, dimana enkau melepaskan stress dan bersendirian. Amik joging sebagai waktu privacy enkau untuk fikir apa yg enkau nak fikir dan tinggalkan stress enkau. Dengan itu baru enkau dapat jadikan joging sebagai habit semulajadi enkau.

VARIABLE C


Bila enkau da kurus, baru boleh work-out. Punca kekuatan dari nafas. Pengurusan nafas dari perut. Jadi fokus dekat sit-up untuk bina six-pack. Kemudian work-out lain-lain, push-up, french press, curl banyak-banyak.

WORK-OUT RINGKAS : Ini enkau perlu buat setiap hari selepas joging [selepas enkau kurus]. Sit-up ringkas adalah wajib. Gunakan berat dumble yg sederhana/ ringan untuk perbaiki flexibility otot enkau.

WORK-OUT BERAT : Ini enkau perlu masuk Gymnasium. Lakukan SELANG sehari. Atau, selang 2 3 hari bergantung kepada tempoh muscle enkau recover. Sakit-sakit badan sengal-sengal adalah BIASA untuk muscle enkau tumbuh kuat.



Ini satu pegangan yg enkau buleh ambil. Pengalaman member Bruce Lee yg joging dengannya:


I'm tired, my heart's pounding, I can't go any more and so I say to him, "Bruce if I run any more I'm liable to have a heart attack and die." He said, "Then die." It made me so mad that I went the full five miles. Afterward I went to the shower and then I wanted to talk to him about it. I said, you know, '''Why did you say that?" He said, "Because you might as well be dead. Seriously, if you always put limits on what you can do, physical or anything else, it'll spread over into the rest of your life. It'll spread into your work, into your morality, into your entire being. There are no limits. There are plateaus, but you must not stay there, you must go beyond them. If it kills you, it kills you. A man must constantly exceed his level."



SEKSA ITU RAHMAT?

_
Aku baju biru [pergh tangan aku keluar urat siap]. Sebelah aku Pak Cik
orang bute. Dia pernah keluar tv dalam iklan orang buta melintas jalan tu.


Pengalaman ini berlaku pada 2008. Masa tu aku termasuk research assistant untuk audit kemudahan orang kurang upaya di Putrajaya. Aku sangat teruja nak berjumpa, borak dan faham kehidupan orang kurang upaya ni. Bagi aku deme ni sangat kuat dan tabah. Ini pasti satu pengalaman yg menarik.


Setelah semua sampai, kami pun berkumpul. Ada 2 orang buta yg aku in-charge, seorang bisu, seorang pekak & 2 orang berkerusi roda. Semua segak berpakaian seperti yg dikehendaki, kecuali ada sorang abang kerusi roda dengan anak die ni. Seluar koyak pakaian compang comping, siap kasut pun tak pakai. Kaki seluar barai, nampak sangat seluar sudah lama tak berganti. Aku sangat kesian deme terpaksa hidup terseksa TAK BAHAGIA macam tu.


Kami berjalan sekeliling Putrajaya untuk semak samada kemudahan di Putrajaya ni mesra untuk orang kurang upaya ke tak. Aku nak bantu tolak abang tu, tapi tak buleh sebab ada 2 orang buta bergantung sepenuhnya dekat aku. Tengah hari panas tu tiba-tiba tayar kerusi roda abang tu pulak pancit. Bukan main seksa anak die surung tarik ayahnye di tengah panas.


-3
Tengah panas, tayar dan budak dah pancit



Ada satu masa tu kami bergerak mendaki kawasan cerun yg agak landai. 2 orang buta di kiri kanan aku pegang erat tangan aku tak nak telepas. Tapi paling depan masa tu adalah budak tu dengan ayahya. Sampai melengkung belakang budak tu tolak bapak dia mendaki cerun.


Aku da gelisah tengok. Dengan tayar pancit & saiz bapak die dah la gedabak, aku tak buleh sabar dah. Aku tegas dekat orang buta "tunggu sini saya datang balik!". Aku lari kearah budak tu terus capai pemegang kerusi roda. Enkau tau budak tu buat ape?


Dia tepis tangan aku


"Sini abang tolakkan" Dia buat bodoh..


"Sinilaa abang tolakkan enkau da taklarat" Dia buat bodoh..


Engkau bayangkan 2 orang tua buta aku sangup tinggalkan terpinga-pinga, tapi aku tak dapat bantu apa-apa, cuma mampu tengok kemahuan dia nak tolak jugak ayah dia. Masa tu aku tak paham, adakah dia buat tu semata-mata ego? budak-budak mana tau ego.


-4
"Pergh cun gile awek tu abah". "Macam tu enkau
kate cun? bontot pun takde. kesian aku tengok"



Setelah semua selesai, kami berangkat ke parking. Deme naik moto EX-5 dengan roda tiga macam moto orang jual aiskrim paddlepop tu. Aku tolong pimpin bapak budak tu naik ke moto. Bapak berat abang tu, rasa tecabut bahu siot.

Sambil tu budak tu tolong lipat kerusi roda bapak dia. Masa nak simpan kerusi roda tu dalam platform roda tayar tiga tu, budak tu tak larat angkat. Akupun tolong, berat gile kerusi tu, baru aku tau.



Bila da taruk atas, pasang balik kerusi roda atas platform tu. Budak tu tak duduk seat belakang dengan ayah dia, tapi duduk atas kerusi roda di sebelah. Deme pun lead konvoi kami ke restoran berhampiran. Masa dalam kereta tu, aku tengok 2 beranak tu atas moto dari belakang, & buatkan aku sangat insaf.


Aku terfikir tentang kesusahan. Sebab kesusahan la budak tu tak bagi aku bantu tolak ayah dia. Bila susah, ayah & anak tak sombong malah saling memerlukan. Ayah dan anak sangat saling mempercayai. Walau susah macam mana pun, menjadi kebanggaan & tanggungjawab ikhlas untuk budak tu jaga ayah dia.


Pandangan aku mula sayu, sebab aku sangat terharu. Aku tak pernah susah sampai macam itu, jadi aku tak merasa tahap kepercayaan & tanggugjawab yg tinggi begitu. Sedar-sedar setitik dua air mata aku keluar setelah bertahun tak menangis. Aku rasa ni lah yg orang panggil 'moment of truth'.


Dalam kereta tu jugak aku mula faham, kenapa kesusahan wujud dalam dunia ni. Manusia lebih saling menghargai / memerlukan bila dalam kesusahan. Yg jelas, aku sangat cemburu dengan ayah anak itu, kerana sebenarnya merekalah yg PALING BAHAGIA diantara kami semua.


-2


SURVIVE DI SEKOLAH LELAKI

-5438
Sunset di rumah



Aku datang dari sekolah lelaki. Yg tak berapa lelaki sangat sedikit, 2 3 orang aje bapok. 2 tahun aku di situ, banyak mengajar aku erti survival. Di situ konsep rantai makanan amat kuat. Yg lemah akan ditindas secara emosi atau fizikal. Justeru, enkau perlu tahu teknik asas hidup dengan gagah di sekolah lelaki.

Matlamat pertama, enkau mesti join group sedia ada. Jangan bergerak individu, bahaya. Kecuali kalau bicep enkau lebih besar dari peha enkau, orang lain akan nyendel join group enkau.

Matlamat kedua, Pimpin kumpulan samseng enkau. Enkau mesti jadi ketua, itu semulajadi sikap lelaki yg aku tau sedia-ada dalam diri enkau. Ada 5 sebab yg mampu menghancurkan kumpulan gagak hitam enkau yg bermula dari dalam diri enkau sendiri:

1] Atas nama Maruah : Enkau jadi takut untuk malu. Contoh, enkau malu diejek geng lain yg mengatakan geng enkau lembik. Enkau lancarkan pergaduhan kumpulan dan geng enkau kalah. Kemudian enkau baru perasan yg ahli kumpulan enkau memang semua bapok. Ape kejadah?

2] Penakut : Seringkali berakhir dengan enkau dikepong & di-pau & dipukul musuh-musuh enkau.

3] Sayang : Terlampau concern tentang anak buah enkau yg buat enkau merisau memanjang tentang masalah yg tak perlu. Contohnye, enkau merisau tentang prestasi pelajaran ahli kumpulan enkau yg merosot, sedangkan enkau ketua kumpulan samseng sekolah.

4] Cuai : Membawa kepada kemusnahan. Contohnye, gagal mengesan barua mat report dalam kumpulan enkau, atau gagal menghalang ahli kumpulan enkau dari menjadi mat jiwang, atau gagal merancang strategi pergaduhan.

5] Marah : Sikap panas baran yg senang dimanipulasi dengan ejekan. Pantang orang ejek enkau takde telur enkau dah naik angin. Ketua samseng sekolah perlu tenang, berhikmah dan bertindak mengikut kemampuan kumpulan samsengnya.


ADAB-ADAB BERGADUH & ME-RIOT JUNIOR.

Fahami jalan-jalan utama di sekolah enkau. Jika pergaduhan berlaku di simpang 4 jalan utama sekolah, minta bantuan geng sekutu enkau, seperti makcik kantin dan kakak library. Sebab musuh enkau punya lebih haluan untuk serangan dan meloloskan diri.

Jangan mundar-mandir di tempat terpencil. Contoh, menghisap rokok di atas syiling dan termenung dalam tandas lama-lama.

Set minda kumpulan samseng gagak hitam enkau untuk BUKAN meneka musuh serang ke tak, Sebaliknya BERSEDIA untuk menerima diserang. BUKAN berharap musuh tak menyerang, Sebaliknya pastikan ahli kumpulan enkau adalah UN-BELASAH-ABLE.

Study kitaran emosi musuh enkau. Jangan me-riot di waktu pagi, waktu segar semangat tinggi. Serang musuh enkau bila majoriti ahli kumpulannya sedang merana putus cinta.

Jangan dikejar junior budak form 1 yg lari menyelamatkan diri dari dibuli basuh baju, jangan serang ketua pengawas yg tengah memegang buku report disiplin pelajar-nya.

Gunakan serangan mental. Jerik tempik, hentak kayu ke lantai berulang-ulang sebelum bergaduh di waktu malam. Kalau bergaduh siang, pakai uniform kumpulan gagak hitam enkau untuk nampak kuat dan bersatu.

Jangan bagi musuh enkau nampak enkau pillow fight dalam dorm, enkau nampak macam bapok. Kalau desperate sangat, ganti nafsu pillow fight enkau tu dengan towel fight yg main libas-libas tu.



BAGAIMANA MENCEDERAKAN LELAKI

-7306225
Ini bukan contoh lelaki jahat itu. Deme studio-mate aku yg baik-baik (aku tipu)

Seringkali enkau bertemu lelaki-lelaki yg kurang asam dalam hidup enkau. Pak guard, lecturer yg gatal, abang / adik enkau yg pemalas, Flasher ... tapi enkau tak tau bagaimana mahu menghukum jantan-jantan ni.



Kini tidak lagi. Enkau aku ajarkan teknik-teknik dahsyat bagaimana membaraikan jantan-jantan ini secara fizikal. Jika enkau mahu lebih dahsyat dan kesan jangka masa panjang, cederakan perasaannya.




KECEDERAAN FIZIKAL


Karate halkum : Enkau perlu menerima kenyataan yg tamparan wanita sebenarnye tak kuat mane pun. Sebaliknya, buang serang-balas kewanitaan enkau tu dan karate halkumnye. Itu sangat memeritkan bagi lelaki. Kurang bijak kalau enkau cube karate halkumnya dari depan. Pastikan enkau karate halkumnya dari belakang ketika dia tak sedar.



Jeritan palsu : Muslihat ini mesti dilakukan di khalayak ramai. Sekumpulan lelaki akan relahati membelasah mamat itu untuk enkau. Lokasi terbaik adalah di dalam bas. Pastikan enkau goda die dahulu. Bila dia hampiri enkau, jerit 'Tolong! dia raba peha saya'.


Lutut objek bulatnya : Objek bulat memang terkenal sebagai paksi kelemahan lelaki. Tapi tahukah enkau objek bulat yg kiri lebih memeritkan jika dilutut? Seperti biasa mara dari belakang, fokus ke objek bulat kirinya dan lutut di situ.


Teknik melutut juga sesuai untuk enkau gunakan kepada wanita lain yg enkau meluat. Tapi, laraskan hayunan lutut enkau menghala ke rahimnya. Matlamat enkau adalah merosakkan kitaran normal haid dan memaksimumkan sakit sengugutnya.


Cubitan manja : Pastikan lelaki itu sedang bermesra / merendek dengan awek nya. Hampiri lelaki itu, borak ringkas dan cubit manja perutnya dan terus enkau blah. Pastikan enkau blah dengan cepat supaya aweknya tak serang enkau. Sebaliknya, mission enkau adalah supaya awek mamat tu jerit "Siapa pompuan tu, jantan penipu!" dan melempang mamat itu dengan hand-bagnye.



KECEDERAAN PERASAAN



Jari kelingking : Menunjukkan simbol jari tengah adalah serangan paling bodoh. Selain menjatuhkan imej sopan ayu enkau, ia kurang berkesan kerana jari tengah adalah paling terpanjang dan terbesar di antara jari-jari. Sebaliknya, acukan jari kelingking enkau dengan wajah 'eleh, besar ni aje?'. Lelaki paling sensitif bila 'adiknya' diperkecilkan dan dipermainkan sebegitu.


Layan die sebagai wanita : Lelaki mahu dominan dan nampak maskulin. Jika enkau mempelekehkan kemahuan semulajadinya itu, itu sangat menhancurkan semangat lelaki. Contohnya, enkau buleh mengenakan padanan warna gincu yg sesuai di bibirnya. Atau, ajak die membeli-belah di kedai pakaian dalam wanita.


'Awak, tolong saya...' : Apabila enkau menjalankan teknik 'Awak, tolong saya...' , pastikan enkau dan dia di khalayak ramai untuk menjatuhkan maruahnya. Teknik ini amat berkesan bila digandingkan dengan objek kewanitaan. Contoh, 'Awak, tolong bimbit hand-bag saye ni sepanjang saya shopping' , atau, 'Awak, tolong saya beli tuala wanita saya kat kedai tu'.


Boroi dan Tonggek : Lelaki sangat malu diperli boroi. Lebih menarik, semua lelaki yg boroi akan menonggek sikit punggungnya. Teknik ini sangat berkesan ketika lelaki itu sedang berpeluh. Contohnya, "eh, apasal peluh enkau semua stop mengalir kebawah berhenti dekat dada, ops! perut enkau halang.."


BERSEMBANG

-5770
Tokwan dan Opah aku. Rasa nak menangis tengok gamba ni sebab mereka nampak sangat bahagia.



Enkau ingat mase kecik-kecik dulu budak-budak lelaki sibuk main bola, kete dashyankuro & polis santeri. Enkau pandang budak pompuan dan enkau bilang deme tak buat apa-apa selain melepak aje. Sebenarnya deme sibuk bersembang tentang dunia mereka. Deme sedang membina skill berbicara yang enkau lelaki tak bagus dekat situ walaupun enkau jaguh main jentik tudung lemenet.



Justeru, enkau wajib tahu tata-sembang dengan perempuan. Bila bersembang, enkau perlu tahu masa-masa tertentu bile die tertarik dekat enkau [walaupun die berlakon tak berminat dan kurang selesa], bile nak cakap & bile nak diam, bile nak tolak & bile nak tarik, bile nak mengatal & bile nak jujur, & bile enkau nak slow down.


Sebab sebagai lelaki kita memang wajib TAK faham perempuan kerana lelaki bertindak berdasar LOGIK, perempuan berdasarkan EMOSI. Kalau enkau nak tackle pelanggan perempuan, kuasai emosinya dahulu [buat lawak bodoh bagi die seronok], bukan yakinkan barang enkau 'patut beli' dengan beri penjelasan lojik.


Sekurang-kurangnye enkau kena tahu fakta-fakta wajib berikut:


BFF : Pompuan selalu dengan kawan-kawanya. Untuk ngejas Siti Nurhaliza, Datok K perlu amik hati BFF Siti Nurhaliza dulu, sampai BFF terime Datok K. Sebelum itu Datok K dilarang sama sekali menunjukkan minat terhadap Siti Nurhaliza. Maknyenye Datok K kene nyanyi lagu SELAIN Siti Nurhaliza, contohnye lagu Anuar Zain.


SIGNAL : Fahami clue-clue yg ditonjolkan perempuan tande die berminat. Selalunye perempuan akan berpura-pura TAK berminat untuk nampak tak terhegeh-terhegeh. Sebaliknya, die berminat jika > bila enkau bercakap bahunye menghala dan tunduk kearah enkau, tanye itu ini untuk sambung borak bile enkau buat 'force silent' , ketawe dengan semua lawak bodoh enkau dan beritahu lebih lanjut tentang dirinye.


MAMAT NI NAMPAK BADUT : Enkau wajib selesa dengan diri enkau. Jangan belagak macho, kacak & cool. Perempuan sgt peka dengan body language lebih dari lelaki. Perempuan mengesan kepura-puraan secara intuitive. Itu satu bende yg kite lelaki tak ade. Maka, yakinlah dengan menjadi diri enkau.


MUSUH : Musuh enkau yg terhebat adalah emosi enkau sendiri. Enkau perlu bertindak lain dari orang lain. Emosi enkau akan cube untuk lumpuhkan dan kelirukan enkau dengan malu, takut etc. Masa ini enkau perlu buang emosi enkau, sepertimana enkau selesakan diri enkau bila batu masuk dalam kasut dengan abaikan ketidak-selesaan itu.


SALAM

<KENOX S730  / Samsung S730>
dasar anak kampung






Sebenarnye semasa kita bersalam kita telah menunjukkan peribadi kita yg gampang / murni itu. Bagi enkau yg tahu, ketika mula bertemu enkau sudah buleh meneka peribadi lawan pesalam anda. Asasnya cara bersalam ada 3, yg menunjukkan tiga sikap:


Mendominasi : Cane pun aku mesti lagi best dari enkau 
Pak turut : Yelah-yelah enkau lead, aku barua ikut aje enkau 
Toleransi : Canilah, aku tolong enkau, enkau tolong aku ek


Yang mendominasi, bila bersalam tangannye diatas, tangan enkau dibawah. Maknanye antara enkau dan dia enkau termasuk dalam pak turut, win/lose situation.




BAGAIMANA MENGATASI ITU


Kalau enkau bernasib baik, bila bersalam tangan enkau dan dia sama laras menegak, tanda enkau dan dia buleh bertoleransi. win/win situation. Dinasihatkan enkau mesti melaraskan tangan enkau sama tegak atau pastikan tangan enkau di atas bila bersalam.


Contoh, bile bersalam dengan orang yg mendominasi, enkau terus pusing tangan enkau keatas. Bodoh itu. Salah namanya. Enkau akan battle pusing-pusing tapak tangan dia sebab die semulajadi akan nak menang jugak.


Caranye, enkau buat muke sengih-sengih dan rapat kehadapan tapi KEKANAN bahu dia. Kalau terus mara kehadapan TANPA menghala ke kanan, enkau mungkin tercium mulut dia. Jangan begitu aku tak suke


Masa tu automatik tapak tangan akan terpusing dan enkau berada diatas. Jadi enkau menang, tapi jangan tonjolkan kemenangan enkau itu diwajah enkau. Pandangan enkau akan nampak sinis.




YANG PALING BANGSAT


Ini dapat dilihat ketika salam dihulurkan. Orang yang tak best dia akan menghulurkan tangan [menuggu tangannya disambut] sambil tapak tapak tangan menghala 100% kebawah, bukan menegak.


Cari mengatasinya enkau pegang pergelangan tangannye, bukan gengam tapak tangannye. Dengan itu enkau tetap menang dan mendominasi. Untuk orang begini selalu aku mengorek telinga dahulu dengan cepat, lalu gengam pergelangan tangannya dan tinggalkan kesan jenayah aku di situ.


Selalu pemimpin politik/ salesman akan bersalaman dengan dua tangan mengenggam tangan enkau. Konon mesra dan buleh dipercayai. Hati-hati dengan orang begini, selalunya ada muslihat, kecuali kalau dia memang rapat dengan enkau.




YANG PALING CEMERLANG


Salam sama laras menegak dan menggoncang 'Shake like a man'. Dia tak akan lepas selagi enkau yg lepaskan, macam peribadi Rasulullah. Orang begini gentleman dan buleh dibuat kawan. 


Dinasihatkan enkau tidak mengoncang dengan laju / terlampau banyak, aku tak suke enkau nampak mengelabah ayam. Salam dengan tenang, nampakkan gigi enkau bile senyum. Kecuali kalau enkau jogang, tak perlu.




KENAPE INI PENTING?


Ketika bertemu, otak kita saling menyebarkan signal-signal kinetik kepada orang baru. Otak bawah sedar menerima signal-signal tertentu ketika melakukan benda-benda kecil begitu. Tanpa sedar, ia akan mempengaruhi tindak balas kita ketika berurusan dengan pesalam kita.


Aku harap aku akan nampak lebih scientist dengan penjelasan itu.


PENCIPTAAN BOM

1

Sepupuku fazli & naim. Same cacat dengan aku


ETIKA JENAYAH

macam memasak, sedang memasak kena bahagia dan ikhlas. baru masakan enkau enak dan ber'jiwa'. Macam tu juga sedang enkau membuat bom. Aku mahu enkau tanam benci dan amarah enkau.

Mase enkau buat tu tangan enkau berurat-berurat muke enkau merah padam, tanda enkau menghayati kebencian enkau. Baru bom enkau dapat meledakkan 'jiwa' kehancuran enkau tu dengan dahsyatnya HAHAHAHAHA


KELONGSONG PELURU


  • kelongsong peluru kosong [enkau senang jumpe dekat tempat askar training dalam hutan, lata]
  • serbuk hitam [enkau amik dari isi mercun atau kepala mancis yang enkau hancurkan]
  • benang dalam lilin untuk buat sumbu

kelongsong peluru selalunye terkopak sikit dekat hujungnye, dekat situ enkau masukkan setengah serbuk hitam. mampatkan isi dengan ketuk lantai peluru ketempat keras. Aku bilang ketuk perlahan, bukan hentak tak ingat, kang meletup padan muke enkau

bila dah mampat setengah, enkau masukkan benang lilin dan penuhk-mampatkan balik dengan serbuk hitam.nyalakan di tempat orang yang enkau benci.

bom ini menyebarkan besi pecah, jadi enkau wajib berada jauh dari lokasi. Walaupun skala kehancuran dari bom kelongsong kecil, tapi enkau buleh membuat kemusnahan besar. Jadilah kreatif.

Contoh, enkau buleh selitkan bende ni di celah ekzos moto. Bila ekzos panas sumbu kelongsong automatik terbakar [untuk ini enkau perlu sumbu mercun, bukan benang lilin]. Penunggang panik dan eksiden pada kelajuan >80km/j.


BOM CAT


  • Cat dengan penutup tong yang ketat
  • Ais kering [dry ice / compressed carbon dioxide : enkau buleh dapat di tesco atau kedai aiskerim]


  • Kenali lokasi rumah musuh anda. Berdiri depan pintu rumahnya
  • Masukkan ais kering. tutup ketat-ketat tong cat
  • Ketuk pintu rumah dan lari jauh.
  • Dalam jarak selamat, rakam bagaimana musuh enkau makan bom cat dan save video enkau dalam bentuk 3gp.


BOM ASAP

Trick ni berguna untuk ciptakan chaos atau belasah orang. Mase kabut berasap enkau buleh pukul die sebab die tak nampak enkau.Kemungkinan enkau pun tak nampak jadi enkau mungkin pukul yang tak berkenaan seperti dinding atau nenek tua.


  • 4 sudu gula
  • 6 sudu Potassium nitrate [enkau buleh dapat dekat kedai baja, kelentong dia bilang enkau nak buat baja]

panaskan dengan api perlahan. kacau perlahan-lahan. letak dalam bekas kecil. Sebelum beku, letak beberape mancis untuk nyalaan. Seketul kecik bende ni buleh asap putihkan satu block.


MAHU ENKAU TAHU

My photo
Tiada yg ilmiah, berakhlak, & politik disini. Untuk men-komen, sila klik tajuk spesifik dalam Almari Jurnal. Selamat Membaca

Email enkau untuk updated-post

SERTAI GAGASAN MURAHAN: PENGIKUT PERTAMA ADALAH HANIS BIN ABD. RAZAK