BANG-BANG-BOM

Bang-bang-bom yg kite tengok dalam tv semestinya menghiburkan. Akupun suke tengok, malah aku puji pengacaranya yg menang duit Explorace pastu idea bijak untuk buat cerita tu.

Tapi bang-bang-bom dalam kehidupan sebenar sangat tak best. Kadang-kadang jijik dan memalukan. Aku pasti rata-rata kita pernah di bang-bang-bom rakan-rakan mahupun suasana tertentu.


Suasana satu.

Katakan sekarang enkau duduk asrama, atau mana-mana lokasi yg memaksa enkau menggunakan public toilet. Enkau berlari-lari riang ke tandas, sakit perut sangat.

Sampai di toilet, macam biase enkau akan pilih jamban favourate enkau. Selalunya jamban tengah atau hujung sekali. Enkau pun sangkut towel dan bertinggung manja.

Fikiran enkau merayau itu ini, dan enkau perasan dekat dinding toilet tu banyak taik idung. Empangan!. Ni mesti keje mamat mane ntah suke korek idung dalam tandas, pastu palit kat dinding. Pengotor.

Geli tengok, enkau pun cepat siap nak blah. Habis membasuh, enkau letakkan tangan enkau dekat dinding untuk bantu enkau bingkas bangun. Pastu kesat je tangan enkau taik idung tu dah melekat.

Empangan!


Suasana dua.

Jadi macam biase enkau pun nak pegi semayang maghrib dekat surau. Tapi hari tu enkau malas pakai boxer [terima jelah, zaman sekarang mane ade laki mude pakai spender, fenomena kot]

Tak sedap hati pulak rase tak pakai boxer, rase pelik. Malas punye pasal enkau pun bedal jelah. Bukan orang nampak pun, semut kat tanah je skodeng. Enkau pun lari-lari riang ke surau.

Semayang jemaah macam biase, malah rasa lebih selesa sebab tak pakai boxer, rasa lebih bebas berangin. Imam takbir enkau pun ruko' dengan khushuk ala-ala shooting cite Imam Muda.

Bila i'tidal tibe-tibe enkau rase empangan sebab kain pelekat enkau tersepit celah punggung. Pastu mamat belakang saf enkau ade yg perasan, gelak kih kih kih. Pastu panik, enkau kemut-kemut sikit nak kasi kain tesepit tu terlepas, terus mamat-mamat belakang saf ketawa besar.

"Alangkah baiknya kalau aku pakai boxer, empangan!"


Situasi tiga

Sesetengah lelaki menggunakan push bag atau beg sandang untuk letak barang-barang peribadi seperti hanpon, wallet, kotex, ok kotex takde. Tapi enkau tak suke, sebab, tak macho kot. Nampak macam along nak kutip hutang je.

So enkau pun jalan berlenggang-lenggang tanpa beg sandang dengan perasaan 'aku macho kot'. Tetibe sakit perut, enkau pun berlari-lari girang ke toilet.

Habih keje enkau, enkau pun tarik seluar yg enkau sangkut nak pakai. Sekali beg duit enkau ter-sisip dari poket, pusing-pusing dalam mangkuk tandas pastu masuk gol terus daaaa. Kalau lighter takpe lagi.

Takde pilihan, enkau pun selup tangannn.. arghh gelinye. Enkau push dalam lagi bila terbayang ic, kad visa ape sume...arghhh geli sial.. seluk dalam lagi eeeeeeeeeuuuuuu ok geli gile tak buleh tulis dah. uwek!
Comments
3 Comments

3 ULASAN ANDA:

Abang Jonni said...

empangan!!! tangan seluk jamban... geli ah... huhuhuhu..


tapi kalu aku konfom seluk gak... harharhar.

a.samad jaafar said...

hahaha... situasi yg boleh je terjadi.. tp kan.. tang kain kene kemut memang biasa woo.. nampak comel gak ! kihkihkih..

jurnal murahan said...

@ joni jonson : adoi semua orang seluk je kot, pejam mate sebelah la ahahahah joni blog die da di gilai gadis2 sekarang, power ooo ahahaha

@ a.samad : ahahhaah comel kamu kate hehe kelakar ooo, kalu aku yg makmum tu tegelak pecah rumah dah ahaha

MAHU ENKAU TAHU

My photo
Tiada yg ilmiah, berakhlak, & politik disini. Untuk men-komen, sila klik tajuk spesifik dalam Almari Jurnal. Selamat Membaca

Email enkau untuk updated-post

SERTAI GAGASAN MURAHAN: PENGIKUT PERTAMA ADALAH HANIS BIN ABD. RAZAK