RINGKASAN APPROACH

Aku fikir balik cane nak ringkaskan semua jurnal tentang approach dan seumpamanya, sebab banyak sangat. Akhirnya kita mengelabah ayam bila in-action dan lupe semua. Untuk itu aku dah ringkaskan kepada yg perlu dan terpaling kick-ass sahaja. Ini di susun mengikut TURUTAN. Harap ini berhasil dekat enkau:

1] Jangan tenung. Memang dia cun / hensem, tapi relaxla, jangan tunjuk enkau minat. Sebaliknya, keep eye contact selama 3 saat lebih kurang dan pandang bahagian lain, aku pilih dagu atau mulut. Sebab gerak mulut kalau tengah bercakap selalu nampak kelakar.


2] Senyum dan hanguk ke depan. Senyum yg sederhana [bukan extra lebar sampai telinga] sangat penting walaupun nampak macam remeh. Untuk perempuan, seriously, enkau kena berani untuk senyum.


3] Bukak dada dan kedepan sikit badan enkau. Tu tanda enkau yakin, friendly dan fikiran clear. kuak bahu dan kepam ketiak, kalau tak kantoi ketiak enkau basah.



-5105
Tempat belajar lame, tinggal kenangan...

4] Jangan biar mate enkau melarat ke tempat lain di tubuh orang tu. Save tu untuk kemudian. Ini pem-bunuh momentum approach enkau paling berkesan. Kalau desperate sangat, jangan sampai terkantoi.


5] Cakap sikit sahaja dengan tenang dan kuat sikit. Cakap sikit sahaja dengan bagi soalan yg meng-hala dia buat huraian. Kalau dia pasif, baru soal dan cerita banyak [sebab kita kene buat banyak lawak].


Kebanyakan orang lebih rapat bila banyak bercerita tentang dirinya kepada orang tu. Itu matlamat enkau, bukan bebel-bebel pasal diri enkau. Biar dia cerita dan pastikan enkau yg banyak mendengar.



6] Bagi pujian yg JUJUR, bukan pujian yg menjilat bontot. Walaupun tentang benda kecik seperti gigi kapak dia yg enkau suke. Ingat, perempuan sangat hargai perkara kecil, itu cara deme berfikir. Jadi, identify perkara kecil dan hargai perkara kecil tu.

Untuk perempuan pun same jugak. Tapi bagi pujian yg men-konfomkan kekuasaan, maskulin dan dominansi dia. "wah tough gile enkau" atau "enkau hensem" adalah picisan. Tapi gune ni, "wah buleh tahan eh enkau, aku tengok laki lain semua tak buleh buat bende tu" mesti die terkemut-kemut rasa best.


Kalau enkau buleh kontrol dia dari awal, enkau londeh seluar dia pastu terajang je bontot mamat tu cari orang lain. Sebab dia akan susahkan hidup enkau masa depan nanti.


Itu sahaja untuk approach. Remeh tapi berkesan dan terbukti di ladang.



Goodluck

.
Comments
3 Comments

3 ULASAN ANDA:

Faridah Mohd Tap said...

Terror awak eh bab2 approach orang ni...

haa...:)

Encik Gorilla said...

har har har... mari kita bersama sama membangunkan ladang kita....

jurnal murahan said...

@ faridah: adoyai kantoi da huhi

@ gorilla : yeah ahaha terhibur dengan blog anda

MAHU ENKAU TAHU

My photo
Tiada yg ilmiah, berakhlak, & politik disini. Untuk men-komen, sila klik tajuk spesifik dalam Almari Jurnal. Selamat Membaca

Email enkau untuk updated-post

SERTAI GAGASAN MURAHAN: PENGIKUT PERTAMA ADALAH HANIS BIN ABD. RAZAK